L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Nou Barris recupera el seu símbol, el castell de Torre Baró

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Aquest cap de setmana molts veïns han pujat al mirador de Torre Baró per veure com ha quedat el castell després de les obres de rehabilitació. Dissabte es va fer l’encesa oficial de llums i una jornada de portes obertes, però dies abans l’alcalde de Barcelona Xavier Trias va inaugurar la nova Torre del Baró.

Després d’un intent l’any 1987, ara la restauració de la torre ve acompanyada d’un ús social. L’anomenat castell obre les portes com a punt d’informació del Parc Natural de Collserola amb la intenció de dinamitzar l’accés a la serra i servir de punt de trobada. També esdevé un mirador privilegiat de la ciutat de Barcelona i del Vallès gràcies a la seva ubicació i per les seves terrasses panoràmiques que té. La torre obrirà tots els matins, de dilluns a divendres, de 10 a 13h; els dissabtes ho farà de 10 a 17h i els diumenges, de 10 a 14 h. L’accés als miradors superiors, però, serà a través de visites concertades. Per la nit dels caps de setmana, el castell s’il•luminarà amb un sistema de leds LED de colors, que preveu també una il•luminació especial per a dates destacades.

El principal atractiu de la torre, rehabilitada amb una inversió de 750.000 euros, són els miradors de les tres plantes superiors, a les quals s’hi pot accedir amb visites concertades. La planta baixa s’ha convertit en un punt d’informació de la serra de Collserola. ‘Volem donar al Parc de Collserola més vitalitat, que la gent l’entengui i el gaudeixi com a un gran parc metropolità que és el que és en realitat- explicava l’alcalde, Xavier Trias, a la inauguració – Aquesta nou centre ens ajudarà a aconseguir-ho’.

El projecte s’ha basat en el de l’Escola de Natura al castell que va idear fa 30 anys l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris amb la intenció de recuperar l’edifici inacabat. La seva recerca històrica va aconseguir la catalogació i protecció de la torre i va descobrir-ne les dues històries. La romàntica, la del refugi per a la filla malalta del marquès de Sivatte, i la més prosaica, la del projecte d’hotel. ‘El castell de Torre Baró era un misteri- explica Arnaldo Gil, un dels fundadors de l’Arxiu Històric – Era aquí i ningú no sabia per què hi era. Aquest era un projecte de la ‘Compañía Urbanizadora del Noroeste de las Alturas de Horta’ de principis del segle passat. I aquest castell el que feia era un punt dinamitzador, que hi hagués un punt referent del que era la urbanització i atragués als forans, com els deien ells. Malauradament, aquesta urbanització no va sortir endavant i es va quedar el castell.’
La torre que ha estat escenari de trobades i festes dels veïns. També ha estat escenari d’algunes pel•lícules. Ara, la torre del Baró obrirà tots els matins. I les nits de cap de setmana, un sistema de LED perfilarà l’edifici amb colors per fer-lo visible a tota la ciutat, perquè l’Ajuntament vol convertir-lo en referent també per a Barcelona.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies