Els veïns tiren a terra les tanques d’obres del parc de Pla de Fornells per mantenir la plaça amb ci

La intenció de l’Ajuntament es restituir la font ornamental i el llac que hi havien per no perdre una subvenció europea

Un grup de veïns van tirar al terra, aquest cap de setmana, les tanques que havien posat els operaris de l’Ajuntament per iniciar les obres de recuperació d’una antiga font ornamental al parc de Pla de Fornells. El veïns denuncien que l’Ajuntament no els ha informat de l’inici d’aquestes obres. Demanen mantenir la plaça tal i com està perquè, per a ells, és un espai de convivència i activitats.
Aquest espai situat entre l’Escola Antaviana, l’Escola Bressol Pla de Fornells i l’Ateneu Popular de 9 Barris abans tenia una font ornamental amb un petit llac al mig. Durant les obres de l’Ateneu, la font i el llac es van tapar amb ciment per tal d’instal•lar-hi durant dos anys la carpa provisional que acollia el bar i les classes de circ de l’equipament. Un cop reubicats aquests espais a l’Ateneu, la plaça es va convertir en una gran esplanada de ciment. El nou espai ha permés un nou ús pels infants i les famílies. A més les entitats defensen que amb la nova plaça han desaparegut algunes molèsties de l’antic espai, com ara la brutícia i els mosquits.
Però l’Ajuntament no té pensat mantenir aquest espai provisional. Districte ha d’obrir la plaça per recuperar la font soterrada. Els veïns denuncien que les raons de l’Ajuntament per mantenir el projecte de la font són només econòmiques. Segons els veïns de les Roquetes, l’any 2010 amb uns fons europeus FEDER es van millorar els sortidors del petit llac, i l’Ajuntament ha de deixar exactament la plaça com estava si no vol perdre els diners europeus. És per això que les diferents entitats veïnals han començat una iniciativa perquè es mantingui la plaça com a tal, sense font. A més, denuncien que l’Ajuntament els hi va crear falses expectatives dient als veïns que farien un procés participatiu per definir la nova plaça. Les entitats que reivindiquen la plaça són l’AMPA Antaviana, l’Ateneu Popular 9 de Barris, l’Associació Mediambiental Grodema, l’Associació Titellaire, l’HAMPA de l’Escola de Circ, l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes, el CEIP Antaviana i l’EBM Pla de Fornells.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies