Nou Barris rep l´Esperit del Nadal

El personatge que inaugura les festes arriba aquesta tarda a la plaça Major enmig d’actuacions i tallers

Falta menys d’un mes per a les festes nadalenques i Nou Barris escalfa els motors. La setmana vinent s’obrirà ja la tradicional fira de Nadal i Reis a la Marquesina de la via Júlia i començaran també les activitats relacionades amb aquestes dates. Abans, però, districte rep avui a la tarda l’Esperit del Nadal, que arribarà a la plaça Major de Nou Barris a les 18.20h enmig d’una gran festa. Des de les 17h podreu trobar tot d’activitats per crear ambient i rebre com es mereix l’Esperit del Nadal, amb una cercavila i la dansa del Nadal. La benvinguda a aquest personatge, creat fa dos anys per l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, vindrà seguida de la narració del seu conte i del Pregó del Nadal a Barcelona. La figura representa un senyor calb, que duu un barret. Aquest barret amaga un petit pessebre que s’ilumina quan acaba la dansa i inaugura un nou pessebre. Aquest nou personatge també porta el ‘bastó de Nadal’ de la ciutat de Barcelona, que té els quatre colors que representen les quatre estacions de l’any i li és entregat per la màxima autoritat representant de la ciutat. L’Esperit del Nadal arriba sempre a finals de novembre i va acompanyat del Seguici del Nadal, format per un grup de músics d’instruments tradicionals catalans que interpreten peces nadalenques. A més, l’acompanyen dotze dansaires d’esbarts barcelonins. Cada personatge porta un color característic de cada estació de l’any a la qual pertany. Als actes d’avui hi participaran la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, els Ministrils de Vilafranca i l’Esbart l’Espiga d’Or.

A continuació us detallem la programació dels actes d’aquesta tarda:

Festa de rebuda de l’Esperit de Nadal:

17h Tallers de Nadal a la Seu del districte i cantada de nadales.

18h Inici del cercavila de benvinguda del Nadal a Barcelona des de la plaça de Llucmajor. Recorregut: plaça de Llucmajor, passeig de Verdum, carrer del Doctor Pi i Molist fins a la Seu del Districte (plaça Major de Nou Barris).

18.20h Rebuda de l’Esperit del Nadal al districte de Nou Barris i dansa del Nadal amb l’Esbart l’Espiga d’Or. Encesa dels llums de Nadal de la plaça.

18.30h Inici del conte de l’Esperit del Nadal i posada en escena a l’interior del pati de la Seu.

18.45h Pregó del Nadal de Barcelona. A continuació, concert de Nadal a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. L’esbart que farà dels 12 mesos de l’any serà l’Esbart l’Espiga d’Or. Acompanyament musical a càrrec dels Ministrils de Vilafranca.

Organitzat pel Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Districte de Nou Barris i l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella de Barcelona.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies