L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

El Pla Comunitari de les Roquetes celebra 10 anys millorant el barri

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

El pla comunitari de les Roquetes celebra enguany 10 anys de vida. Es tracta d’una xarxa formada per veïns, administració, serveis públics i tres tècnics amb l’objectiu de millorar el barri. ‘Ens reunim cada 15 dies i valorem els temes que tenim sobre la taula- explica la Susana González, del Pla Comunitari de les Roquetes- Cadascú des de la seva experiència, entre tots aportem el millor per al barri’. ‘El pla comunitari és una forma de treballar- afegeix l’Amparo Iturriaga, presidenta de l’AV de les Roquetes- Les entitats que hi estem ara al pla, ja hi èrem abans al barri i els serveis que hi ha ara també existien abans. Però mai havíem treballat tots plegats, de dir: l’interés de tots és millorar la qualitat de vida dels nostres veïns.’
Han estat 10 anys que han donat per a molt. S’han aconseguit nous equipaments, com ara el CAP, la biblioteca o el centre Ton i Guida. També s’ha creat una taula de seguretat amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i el districte. S’han dut a terme campanyes i mesures per evitar el fracàs escolar. Però sobretot s’ha potenciat la convivència. Amb la idea de fer seu el territori i crear espais per compartir i ajudar-se mútuament (sobretot en els darrers anys a causa de la crisi), s’han engegat tot tipus de projectes i iniciatives. Algunes tan curioses com la desfilada de moda Roquetes Fashion Week o la creació d’una comparsa de carnaval, totes dues sorgides del que era un taller de costura per reparar i reciclar la roba amb l’objectiu d’estalviar diners. El gran dia del pla comunitari és l’anomenat Dia de la Pinya, moment en què es troben totes les entitats i veïns en una jornada festiva. El nom de Pinya és ja tot un lema al barri, ja que des dels inicis el pla comunitari va fer-se entendre als veïns com una xarxa en la qual cada veí és un pinyó que plegats formen una pinya.
De cara al futur mantenen les forces per continuar treballant per al barri. ‘Tenim un futur de seguir treballant molt i molt i molt, o sigui en la línia que estem i continuant- assegura l’Esperança Batlles, del Pla Comunitari de les Roquetes- I no m’imagino una altra metodologia. I moltes coses són molt lentes. L’educació, el civisme, … és molt lent fins que es noten els canvis. Però com estem en un bon camí, a la llarga tindrem millors resultats encara dels que tenim ara’. Ara el Pla Comunitari fa balanç dels èxits assolits i ja prepara una trobada per marcar els objectius per a les Roquetes d’aquí a 10 anys.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies