‘Nou Barris Cabrejada diu Prou!’ es manifesta avui a la plaça de Sant Jaume

Les entitats lliuraran un document sobre la pobresa al districte a l’alcalde i al president de la Generalitat

Les més de 100 entitats agrupades en la campanya ‘Nou Barris Cabrejada diu prou!’ han convocat per avui una manifestació que sortirà de la plaça d’Urquinaona a les 19.30h (prèvia cita al metro de Llucmajor a les 19h) fins a la plaça de Sant Jaume. L’objectiu és lliurar a l’alcalde Xavier Trias i al president de la Generalitat Artur Mas el document que han elaborat les entitats i que recull les xifres i les dades que reflexen la situació de Nou Barris pel que fa a la sanitat, l’habitatge, l’escola i l’atur. Els números reflexen, segons la campanya, que al districte s’hi ha instal•lat ‘la pobresa de manera estructural’. Per aquesta raó les entitats reclamen poder participar en la presa de decisions per lluitar contra aquesta situació, ja que des de Nou Barris Cabrejada denuncien que hi ha una ‘intervenció insuficient de les administracions i una falta de polítiques socials integrals capaces d’anar a l’arrel de les causes estructurals de la pobresa’. Abans d’ahir van demanar a l’audiència pública del districte una sessió extraordinària del consell de Nou Barris per debatre les mesures a prendre. I aquest vespre tornaran a demanar polítiques per sortir de la crisi i allunyades de la caritat, a la plaça de Sant Jaume, amb el seu lema ‘No és pobresa, és injustícia’.
Aquesta és la segona vegada que la campanya ‘Nou Barris Cabrejada diu prou!’ baixa a la plaça de Sant Jaume. El primer cop, l’any passat, van baixar un miler de veïns que van comunicar a les dues administracions locals el descontentament per la situació del districte i la reivindicació de diàleg i participació amb l’Ajuntament.

Aquesta manifestació arriba després del plenari d’ahir al vespre. Una sessió molt tranquil•la en la qual els grups de l’oposició van rebutjar els pressupostos municipals per a l’any 2015 amb l’abstenció del PSC. Tots els partits polítics sí que estan d’acord en batejar la plaça situada entre els carrers de Desfar, la Jota i Felip II amb el nom d’una antiga masia desapareguda. L’espai es batejarà com a plaça de Can Sitjar o Sitjà, tot depèn de si nomenclàtor dedideix normalitzar el topònim o conservar el cognom de la família que va donar nom al casalot. Des de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris s’insisteix en mantenir el nom original, Sitjà.
Al plenari l’equip de govern també va informar que han rectificat algunes de les parades del V27 als barris de Canyelles i el Turó de la Peira. Amb l’entrada en funcionament de la nova línia es van desplaçar antigues parades com ara la del Mercat de la Mercè, que els veïns ja han recuperat. La regidora Irma Rognoni va anunciar, en resposta a una de les demandes de seguiment, que ja està en fase de proves la solució per al problema d’accessibilitat de les andanes del metro de Virrei Amat. Aquesta estació va ser remodelada fa un parell d’anys però no es va acabar de subsanar la diferència d’altura entre els vagons i l’andana, per la qual cosa no acabava de ser adaptada totalment per a les persones amb diversitat funcional. Després de buscar diverses alternatives, la regidora assegura que ja se n’ha trobat una.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies