L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’infobarris recull el repàs informatiu de l’any 2014

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

El repàs informatiu de l’any comença amb les mobilitzacions de la plataforma Nou Barris Cabrejada, Diu Prou! Les entitats han organitzat diverses mobilitzacions per reclamar polítiques actives que solucionin d’arrel els problemes de la pobresa.

La primera, una assemblea popular a la plaça Major de Nou Barris. La segona, una manifestació a la plaça de Sant Jaume per fer arribar el seu informe a l’Ajuntament i la Generalitat. Com a resposta a les protestes, l’Ajuntament insisteix que continuarà prioritzant les inversions en serveis socials, que han augmentat prop d’un 80% respecte a 2011.

En aquest sentit el consistori destaca l’adjudicació dels 152 habitatges de lloguer assequible a Torre Baró. Uns pisos de Regesa que estaven buits i que l’Ajuntament ha decidit subvencionar. Molt a prop s’hi han començat a instal•lar els llogaters del bloc de pisos cedit a la Universitat de Barcelona.

Aquests habitatges i els futurs comerços ajudaran a revitalitzar la part baixa de Torre Baró, en què destaca un gran espai central vertebrador: la nova plaça dels Eucaliptus.

La Zona Nord ha estrenat també un centre de distribució d’aliments. L’espai atén 200 famílies que fins ara s’havien de desplaçar fins al supermercat DISA, al barri de Porta. Creu Roja ha assumit la gestió del centre, però molts veïns de la zona s’han implicat en el projecte.

Precisament, l’edifici en el qual es van instal•lar provisionalment el veïns per distribuir aliments és ara un ateneu de fabricació. Un espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies. L’ateneu ja ha incorporat els primers participants dels plans d’ocupació.

D’altra banda, els comerciants de Nou Barris també fan front a la crisi. Amb el suport de l’Ajuntament s’ha engegat la primera ruta de tapes de la ciutat. Fins a 33 establiments i cinc itineraris defineixen la ruta Pinxu-Panxo, que ofereix cada dijous una tapa i beguda per menys de dos euros.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el centenar d’actuacions dirigides al petit comerç que engloba el Pla de comerç de Nou Barris. Un pla amb una inversió de 350.000 euros per promoure les noves tecnologies, la formació i algunes actuacions de caire urbanístic per suprimir barreres arquitectòniques i connectar les zones comercials.

I després de cent anys i una inversió de 750.000 euros, s’ha recuperat un dels símbols del districte, la torre del Baró. El principal atractiu de la torre són els miradors de les tres plantes superiors. Per fer visible la torre a tota la ciutat, l’edifici s’il•lumina cada vespre amb un sistema de LED.

A l’Infobarris continuarem el repàs informatiu amb un bloc dedicat a la cultura. Fa uns dies ha acabat la remodelació de l’Ateneu Popular 9 Barris, un altre edifici emblemàtic. Els primers a veure’n el resultat han estat els espectadors del Circ d´Hivern Les acrobàcies i la màgia que envoltaven els primers circs han donat forma a la ‘FIRA’, el Circ d´Hivern que l´Ateneu ens proposa per a 2014. En la mateixa línia nostàlgica, la Titellada de les Roquetes d’enguany ha rememorat els primers titellaires itinerants.
El Geganters de Nou Barris han celebrat l´arribada de la figura d´Agustina d´Urries amb una dansa pròpia. Es completa així el matrimoni dels barons de Pinós, Gegants de Sant Jordi.
L´homenatge al passat ha arribat al paper amb la publicació de ‘L´abans de Nou Barris’, una recopilació de gairebé un segle de fotografies.
El 2014 també ha tingut una dosi de glamur amb la Roquetes Fashion Week. Els veïns han mostrat les creacions dels cursos de costura del pla comunitari.
I a la Festa Major de Nou Barris hi ha hagut dues novetats. Una ha estat l´augment d´activitats per a persones amb discapacitat. I l´altra, l´estrena de la remodelada Font Màgica del Parc de Serra i Martí.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies