Joan Alcaraz, escultor de filferros i plaques de cava

Amb material reciclat aquest jubilat crea tota mena de figures

En Joan Alcaraz (a la fotografia) és un artista del reciclatge a partir de filferros i plaques de cava. Un dia la seva jove, col•leccionista de plaques, li’n va portar una bossa plena. Amb paciència i imaginació, en Joan les ha convertit en petites escultures. ‘Vaig començar a fer primer les cadiretes, després de les cadiretes vaig pensar que es podria fer el balancí també – comenta Joan Alcaraz- Després vaig fer dues cadires juntes que és un sofà. I d’aquesta manera vaig pensant de quina manera es poden fer més coses, i aleshores vas ampliant. El que més em demanen són objectes amb els colors del Barça. Tot el que faci del Barça té molta sortida.’ El Joan té caixes de sabates plenes de petites bicicltes, motos, cadires i altres figures com ara un Quixot en miniatura o tota una orquestra. ‘Tot això em serveix per calmar els nervis i em relaxa. Perquè jo estic aquí i començo a fer, quan em canso ho deixo i si no ho estic fent, després ho pinto i ho munto’. A casa té una dotzena de capses plenes. A més, ha fabricat i regalat o venut centenars de petites escultures a amics i fins i tot a artistes i polítics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies