L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Deu anys després de l’ensurt del Turó de la Peira, el solar continua pendent d’edificar

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
El dia de Reis de 2005 és recordat per un centenar de famílies del Turó de la Peira com el del gran ensurt. Unes obres de millora al clavegueram del carrer de Sant Iscle van causar moviments als números 47, 49 i 51 i greus esquerdes. Els veïns van ser desallotjats i, després de revisions i reunions, els bombers van declarar no només els tres blocs, sinó tota l’illa, com a ruïna imminent. Els veïns i comerciants van tenir un termini de 72 hores en el millor dels casos i 24 hores en el cas dels blocs més afectats, per treure’n mobles i els records de tota la vida. Alguns veïns i comerciants ni tan sols van poder entrar a pisos o locals, però. L’Ajuntament va haver de coordinar unes mudances exprés que van culminar amb l’enderroc de tota l’illa. El centenar de famílies van ser reallotjades en pisos provisionals o hotels mentre es van anar enllestint les noves promocions de la remodelació del barri.
Deu anys després, el paisatge és ben diferent. Al lloc on s’aixecaven els números 45, 49 i 51 s’ha creat un nou carrer, i un gran solar que fa les funcions d’aparcament lliure roman en espera d’edificar-se. El projecte arrossega un retard d’una dècada, però sembla que les negociacions entre Ajuntament i veïns es reprenen i finalment enguany es podria començar a construir un bloc de pisos de protecció oficial, un casal d’avis i un centre de serveis socials. ‘Volem que la majoria d’aquests pisos que es construiran al solar siguin de lloguer per a joves, i per a no tan joves. – explica l’Atonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira – També volem traslladar aquí els casal d’avis per a que la gent gran tingui un equipament digne. I per últim també volem un equipament per a l’assitència social.’ Aquest projecte posarà fi a un capítol de la història del Turó de la Peira que els veïns volen deixar enrere definitivament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies