L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Núñez i Navarro denuncia els horts veïnals de Porta

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Una de les empreses del grup constructor Núñez i Navarro ha presentat una demanda per recuperar un solar urbà al barri de Porta. La denúncia s’adreça als “ignorats ocupants” dels més de 20 horts urbans que des de fa cinc anys es van instal•lar en un descampat del carrer de la Maladeta. Segons expliquen els veïns, la demanda exigeix que els veïns abandonin immediatament la finca i, en el cas que no desocupin la propietat, aplicar-hi un llançament. A més, es demana condemnar els ocupants a pagar la neteja de la finca i les costes del judici. La demanda es concreta en 293.107,50 euros, valor cadastral del solar. L´esmentat solar va ser comprat l´any 2007 com a fruit de l´última reparcel•lació del PERI de Porta de l´any 1994. Els horts urbans de la Maladeta van sorgir d’una manera espontània, però aviat es van convertir en tot un símbol per al barri. Els veïns volien més zones verdes i per això calia replantejar què fer amb els solars buits que restaven després de les expropiacions del PERI, el pla de remodelació del barri. En aquest cas, al carrer de la Maladeta els veïns defensaven la construcció d’una rambla, però el terreny, de titularitat pública, va ser subhastat a una empresa de Núñez i Navarro, entre d’altres, en contra de l’opinió dels veïns. Els veïns no van trigar en ocupar el solar amb horts urbans, però ara el propietari del terreny els acaba de denunciar amb costes i danys. Dimecres, 21 de gener, hi haurà la vista al jutjats. L’Associació de Veïns de Porta i els usuaris dels horts de la Maladeta han decidit fer pinya i han demanat ajut a l’Ajuntament per tal de paralitzar el procés judicial, que consideren del tot desmesurat. ‘Nosaltres demanem a l’Ajuntament – explica Salva Torres, de l’AV de Porta- en primer lloc, que faci de mitjancer en aquest tema, que s’anul•li aquesta demanda. I segon, que una vegada això s’hagi fet, que aquests solars, tan el que hi ha a dalt com el que hi ha a baix, que és un altre senyor que es diu Justícia, acabin sent per a equipaments o per a jardins per al barri. No volem que construeixin més.’ De moment, els veïns de Porta ja han començat a organitzar-se per protestar en el cas que l’Ajuntament no aconsegueixi ajornar o anul•lar la demanda. Paral•lelament volen renegociar el PERI perquè diuen que s’ha construït més habitatges dels que calien, ja que encara hi ha promocions buides al barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies