L’Any de l’Institut Mental de la Santa Creu

L’Arxiu Històric Roquetes- Nou Barris presenta els actes de commemoració dels 100 anys de la construcció de l’edifici

L’any 2015 es compleixen el 130è aniversari de la col•locació de la primera pedra de l’edifici de l’Institut Mental de la Santa Creu i 100 anys de la finalització de les obres de construcció. Per aquest motiu, l’Arxiu Històric de les Roquetes Nou Barris ha preparat tota una sèrie d’activitats, com ara xerrades, visites guiades i exposicions, per aquest any, que presenten avui a les 19h a la seu de l’Arxiu (Espai Via Favència, via Favència 288A). A l’acte, un dels membres de l’entitat, Jordi Sánchez, explicarà el seu treball d’investigació i recerca sobre les terres que ocuparen les antigues construccions del manicomi. Es tracta d’un extens monogràfic que comença als temps del rei Felip II i arriba fins a la col•locació de la primera pedra. Sánchez fa un repàs dels antics propietaris de les terres i els seus límits, masies, parcel•lacions, masovers, etc. La idea és que en un futur es completi la recerca de forma que abasti la construcció de l’edifici, el funcionament de l’institut fins al seu tancament, el destí dels interns, la construcció de les urbanitzacions, la ubicació de la Seu del Districte, el parc Central, fins a arribar als nostres dies.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies