L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Nou Barris inaugura l’11è Punt d’Informació Juvenil de la ciutat

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Nou Barris ja té el seu Punt d’Informació Juvenil. Aquest servei, ubicat a l’Espai Jove les Basses, disposa també d´una antena mòbil que es desplaçarà a Ciutat Meridiana per poder atendre més còmodament els adolescents d´aquest barri. Amb l´obertura d’aquest nou PIJ a Nou Barris, la ciutat finalment oferirà un punt d´atenció als joves a tots els seus districtes, que treballaran coordinadament amb els altres serveis de joventut. Fins al desembre, es calcula que 82.280 joves havien fet servir algun dels equipaments
Els PIJ són equipaments juvenils que ofereixen serveis gratuïts d’atenció, orientació i assessorament sobre tots aquells aspectes que més interessen la gent jove: habitatge, treball, formació acadèmica, formació no reglada, cultura, turisme, mobilitat internacional, salut, oci, etc. ‘Concretament en aquest punt d’informació de Nou Barris, tenim la voluntat de vincular-ho molt a la vessant del que seria la formació, per tant, fer sortides laborals, currículums o itineraris. A la vegada que també es treballa des de la vessant de l’àmbit laboral’, explica Raimond Blasi, regidor d´Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.
També s’hi oferirà un servei d´assessorament en itineraris acadèmics i en drets i deures laborals, així com un servei de ‘coaching’ laboral. Aquest darrer servei pretén ajudar els nois o noies en la recerca de feina i els ofereix recursos i itineraris, per combatre el desànim o el desconeixement del sector laboral al qual es dirigeixin. ‘Les diferències entre assessorament laboral i ‘coaching’ és que el ‘coaching’ es fa a nivell de grup i té avantatges que amb l´objectiu de trobar feina pots conéixer joves que estan en una situació semblant i veure com ho estan enfocant ells, compartir dificultats, experiències, etc.’, comenta la directora del Centre d´Informació i Assessorament per a Joves Maika Farriols.
El Punt d’Informació Juvenil de Nou Barris està situat a l’Espai Jove les Basses, un equipament municipal que ofereix també recursos de cultura i oci per als joves. ‘La idea del districte de Nou Barris ja va ser i és, ara encara amb més reforç, ser un hub de recursos per a joves. – explica Irma Rognoni, regidora de Nou Barris – Tots els joves saben que vénen aquí amb la problemàtica que tinguin i tenen a la seva disposoció un punt d´informació de tots els recursos necessaris, de formació, d´ocupació, etc.’
El PIJ Nou Barris està situat a l’Espai Jove Les Basses, número 20 del carrer del Teide (telèfon: 932 563 600 / pijnoubarris@bcn.cat). L’antena mòbil de Ciutat Meridiana es troba les tardes de dijous al Centre Cívic Zona Nord.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies