L’Institut Escola Artística Oriol Martorell, pedrera de ballarins i músics

El centre és l’únic a Catalunya que integra primària i secundària amb ensenyament artístic

L’Institut Escola Artística Oriol Martorell, amb seu al carrer d’Artesania, és únic a Catalunya. Integra l’ensenyament de les matèries habituals de primària i secundària amb l’aprenentatge artístic intensiu de la música i la dansa com a prèvia per a una formació professional. No té un àmbit de barri sinó que hi entren els alumnes a partir dels 6 anys, seleccionats de tota la província. ‘Per accedir-hi s’hi ha de fer una prova – explica la directora, Montserrat Guri- En el cas dels petits, de 6 anys, és una prova d’aptituts i d’habilitats com pot ser l’entonació, la coordinació, la flexibilitat, la creativitat i si entren a partir de tercer de primària ja són proves específiques de dansa o de música i si entren a secundària ja són les proves típiques d’un conservatori’. A l’escola, els nens i nenes canvien d’aula, vestit i professorat contínuament. Les classes grupals es combinen amb les lliçons individuals d’instrument o reduïdes a petits grups en un horari molt mil•limetrat i coordinat que suposa unes 40 hores lectives a la setmana. Els alumnes entren a les 9h del matí, però només disposen d’una hora per dinar i acaben a les 18h de la tarda.
Els dos primers anys són iguals per a tots els alumnes. A tercer de primària els alumnes de dansa i música se separen i s’especialitzen. Han de triar una de les dues arts i, en el cas dels músics, un instrument. Un cop acabada la primària, els nens i nenes han de revalidar les proves d’aptitud per entrar a secundària artística del mateix centre els de música o a l’Institut del Teatre els que trien la dansa. L’objectiu del centre per al futur és integrar també la secundària de dansa al mateix equipament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies