Can Peguera ara i abans

Una exposició mostra l’evolució del barri al llarg dels darrers 85 anys

Els veïns de Can Peguera estan de doble celebració. D’una banda commemoren els 40 anys de la creació de l’associació de veïns, que va néixer per lluitar contra el Pla general metropolità que posava en perill les casetes blanques a favor d’una nova ordenació amb blocs de pisos. I precisament aquest és la segona raó per fer festa al barri: l’Ajuntament acaba de desafectar les cases unifamiliars i es respectarà la fisonomia actual del barri. Per tot plegat els veïns han inaugurat una exposició fotogràfica al Casal de Barri Cosa Nostra que reflexa la repercussió del pas del temps pel barri. Ho podem veure a través d’una cinquantena de fotografies que mostra l’abans i l’ara de diversos racons del barri i on podem veure les tradicions i festes del veïnat, l’ambient de poble que ha regnat a la zona i com els voltants han anat canviant fins donar pas al Parc Central, la Seu del Districte (abans l’Institut Mental de la Santa Creu) i el barri del Turó de la Peira.
Durant l’acte també es va presentar una edició especial del butlletí del barri, ‘La Peguera’ un monogràfic sobre els 85 anys d’història de la barriada, amb una gran aportació de material gràfic. I és que l’associació de veïns ha aconseguit recopil•lar unes 1.700 fotografies antigues i costumistes procedents del propi veïnat. Algunes d’elles, d’inestimable valor històric.
Can Peguera és un dels quatre barris de cases barates que es van construir a Barcelona durant els anys 20 per cobrir les necessitats d’habitatge de la població immigrada de Barcelona. Des dels seus inicis es va caracteritzar pel seu fort sentiment d’esquerres, tant que molts dels seus veïns van formar part activa de la CNT o altres formacions anarquistes. Cosa que explica que durant la guerra civil el barri fos bombardejat i es construissin els refugis antiaeris que encara es conserven avui dia a la falda del turó de la Peira.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies