L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Els veïns de Porta volen una nova àrea de centralitat al barri verda i comunitària

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Els veïns de Porta consideren que després de 23 anys des de la publicació de l´estudi del PERI (Pla Especial de Reforma Interior) del barri, cal revisar-ne els objectius i adequar-los a les necessitats urbanístiques i socials actuals.
Per aquesta raó l’AV de Porta, juntament amb altres entitats i veïns, ha preparat una resolució per al proper plenari de Districte. La resolució, presentada per la consellera d’ICV-EuiA (Barcelona en Comú) Mónica Palet, busca l´acord de tots els partits. Els veïns demanen a l’Ajuntament que fins que no s’arribi a aquest acord sobre el PERI no es faci cap concessió de llicències d’obra nova i que se suspengui l´ampliació de superfície comercial a l´Heron City. ‘Nosaltres volem que ara el que queda es pugui mantenir per a les properes generacions – afirma Salva Torres, de l’AV de Porta- i que siguin d’utilitat pública i no d’utilitat privada, perquè ja hi ha prou pisos buits al barri per a que encara en fem més
El PERI signat als anys noranta preveia la remodelació i substitució dels antics habitatges per promocions noves. Ara, quan encara hi ha solars pendents d’edificar al barri, els veïns de Porta aposten per modificar-ne la qualificació per convertir-los en equipaments i zones enjardinades.
Al final del carrer de la Maladeta hi ha dos solars de propietat privada, destinats segons el PERI del 97 a la construcció d´habitatges. A la darrera assemblea de barri, però, el veïns van apostar per reconvertir-los en espais comunitaris. Aquí els veïns proposen crear una mena de corredor per a la pràctica d´activitat física per a la gent gran, amb jardins comestibles (horts municipals de cessió) i decoratius. Aquest espai enllaçaria en un corredor verd i comunitari, que els veïns han batejat com a Nova Àrea de Centralitat Transversal, que lligaria Can Dragó, el passeig de Palma de Mallorca, l’espai del pla Buits ‘Porta´m a l´Hort’, la plaça de Sóller i el carrer de la Maladeta. ‘Seria un corredor verd des de Can Dragó que passaria per la plaça de Sóller que també s’ha de remodelar. I una altre aniria també des de Can Dragó fins al passeig de Verdum’, explica Salva Torres, president de l’AV de Porta.
Dins la revisió del PERI que demanen els veïns es troba també la remodelació de la plaça de Sóller i l’equipament situat als baixos de la plaça. També es demana un equipament amb un gimnàs poliesportiu per a l´escola Splai i el veïnat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies