Nou Barris Cabrejada abandona el ple extraordinari sobre la pobresa

La regidora afirma que els indicadors socioeconòmics comencen a donar senyals de recuperació

La plataforma Nou Barris Cabrejada Diu Prou! va abandonar ahir el ple extraordinari sobre la pobresa convocat pel Districte de Nou Barris. Abans, però, van denunciar en un manifest que una sessió d’una hora i mitja de duració no era suficient per tractar la situació econòmica del districte. El manifest va criticar la gestió que ha fet el govern municipal davant la pobresa al districte. Les entitats van tornar a demanar un debat ‘seriós’ amb el ‘temps i la forma adequats’ per tractar aquesta problemàtica. La regidora d’ICV-EuiA, Janet Sanz, va demanar també una nova convocatòria del ple amb la presència de l’alcalde de Barcelona.
Abans d’abandonar la sessió, Nou Barris Cabrejada va exemplificar les dificultats que viuen els veïns del districte exposant el cas d’una veïna de Vallbona que va denunciar que l’Ajuntament no li ofereix les ajudes suficients. El testimoni va explicar que fa tres mesos que ha deixat de cobrar els poc més de 400 euros que rebia mensualment i que a l’abril haurà de deixat l’habitatge en el que viu amb els seus tres fills. Per la seva banda, el consistori va explicar que aquest desnonament està aturat ja que Serveis Socials ha assumit el deute del lloguer i que aquesta veïna rebrà ajuda alimentària. Tot seguit els veïns de la plataforma van abandonar el plenari extraordinari i es van reunir davant la seu del districte acompanyats pels regidors d’ICV-EUiA, que també van sortir de la Sala de Plens.
Amb la sala mig plena, la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, va fer balanç de la situació socioeconòmica al districte i va destacar que el govern ha prioritzat l’atenció social de les persones per cobrir les necessitats bàsiques de tothom i va afirmar que els indicadors comencen a donar senyals d’una certa recuperació. Rognoni va posar com a exemple la posada en marxa de 607 plans ocupacionals, l’augment d’un 43% de beques menjador i el seguiment de 285 desnonaments que han tingut lloc al districte. També es va recalcar que s’ha reforçat la plantilla de serveis socials i que compten amb un pressupost obert per atendre totes les emergències alimentàries. També es va al•legar l’otorgació de 4.000 beques menjador i la creació dels dos centres de distribució d’aliments.
El ple extraordinari va acabar abans d’hora, i seguidament es va celebrar el ple ordinari. Durant l’informe de la Regidora es van detallar algunes de les dades que anteriorment ja s’havien exposat al plenari extraordinari. En aquesta línia, la regidora va recordar que s’han reduit en un 42,5% el temps d’espera per ser atès per serveis socials i que la partida destinada a Nou Barris suposa un porcentatge molt elevat respecte al total de Barcelona.
Una de les reivindicacions que van estar presents durant tota la sessió va ser la dels veïns de Porta que demanen una revisió del Pla Especial de Reforma Interior del barri. Els veïns demanen una reunió per discutir què fer amb els espais buits que resten al barri, la majoria de propietat privada. La proposta veïnal, presentada per ICV-EUiA i que va ser aprovada amb l’abstenció de CiU, estableix la plaça de Sóller com a nou eix central del barri, envoltat per dos corredors verds.
Els veïns de la Torre Llobeta i Vilapicina també van reclamar la reordenació de les parades del bus H6 i V27 que coincideixen amb el principì i final de les línies 34 i 132, a la cruïlla de l’avinguda de Borbó amb el carrer de Serrano. El govern es va comprometre a convocar una reunió amb TMB per estudiar la reubicació d’aquestes parades.
Durant la sessió plenària es van aprovar també per unanimitat les propostes de les Medalles d’Honor de la Ciutat que enguany s’ortorgaran a l’Eix Nou Barris Centre Comerç i al FSC Montsant.
El consistori també va informar de la futura denominació del la plaça d’Humberto Rivas per a la via pública situada entre la masia de Can Basté i el passeig de Fabra i Puig. El fotògraf va estar molt vinculat a la vida i activitats dels centre cívic Can Basté fins als darrers dies.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies