L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

La Trinitat Nova recupera la Casa de l’Aigua com a equipament

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
La Casa de l’aigua ha estrenat una nova remodelació que l’ha de convertir en un espai dinamitzador del barri. El recinte modernista de 1919 ha d’acollir de forma provisional el casal de barri de la Trinitat Nova, en espera que es construeixi l’equipament definitiu, previsiblement l’any vinent. Per tal motiu s’han adaptat els espais interiors i exteriors. A dins, s’ha cobert la piscina de cloració i s’han comunicat els dos edificis a través d’un nova peça de vidre i fusta. A fora s’han recobert de llosa els fins ara jardins per facilitar l’ús com a espai públic lúdic i d’activitats a l’aire lliure. A més, els veïns guanyen una gran explanada a l’entrada per acollir actes de festa major o altres esdeveniments. Al mateix, al soterrani se n’han recuperat els sistemes d’emmagatzematge i distribució d’aigua per obrir-los al públic en un futur com a museu d’interpretació de l’aigua. En aquest espai inferior també es té la intenció de construir una gran sala d’actes. Les instal•lacions tenien una capacitat de 10.000 metres cúbics d´aigua amb els quals es va abastir part de la ciutat entre 1919 i 1989, en coordinació amb la Casa de l´Aigua idèntica situada a la Trinitat Vella. L´aigua circulava entre les dues cases per un llarg túnel sota l´actual Meridiana, que més endavant es podrà veure amb visites guiades. Tot plegat ha estat subvencionat amb els fons europeus FEDER.
La transformació de la Casa de l’Aigua és una peça més de la remodelació del barri de la Trinitat Nova. Aquesta zona es vol convertir en un punt dinamitzador, unit a la serra de Collserola a través de les feixes agrícoles, la recuperació del pont dels Tres Ulls i la ruta cap al castell de Torre Baró, d’una banda, i de l’altra, amb la construcció dels equipaments cívics del casal de barri i de gent gran, i la Casa de l’Aigua.
Pel que fa als horts urbans de la gent gran, s’estan recuperant en una altra ubicació. Ara se situaran entre el recinte i la Meridiana.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies