11 milions d’euros per a les rehabilitacions de façanes a Canyelles

Generalitat i Ajuntament destinen per al 2015 un terç del pressupost necessari per acabar amb la carbonatació al barri

Fa unes setmanes van començar les primeres obres de rehabilitació de façanes a Canyelles, als blocs D15, situat a la via Favència, 73-75, i al D16 situat a la via Favència, 77-79, afectats per patologies estructurals, com ara la carbonatació. Ara Generalitat i Ajuntament han anunciat un impuls a la remodelació de la resta de blocs amb un acord per destinar 11 milions d’euros de pressupost aquest any. De fet l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, encarregada d’executar els treballs, ja ha finalitzat els projectes de rehabilitació de cinc edificis més, que es licitaran en els propers mesos i que suposaran l’inici d’obres en un total de 1.451 habitatges més al llarg del 2015. Les obres consisteixen en rehabilitar les façanes i la coberta dels edificis afectats per humitats i altres patologies estructurals, unes millores que repercuteixen en estalvi energètic, ja que guanyen en aïllament tèrmic. Les obres han començat en dos blocs, però queden en espera de rehabilitar-se una seixantena d’edificis, que comprenen uns 2.500 habitatges. La remodelació de totes aquestes façanes suposa uns 32,3 milions d’euros. Amb l’anunci d’aquests dies, s’assegura un terç, doncs, del pressupost global per al barri.
Les obres es financen en un 60% per part de la Generalitat de Catalunya, un 25% l’aporta l’Ajuntament de Barcelona i el 15% restant l’han d’aportar els veïns, segons un acord signat l’any 2007 per la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i el Patronat Municipal de l’Habitatge (PMHB) de l’Ajuntament de Barcelona. En el cas dels propietaris amb ingressos inferiors als 24.000€, s’han previst subvencions individuals de fins al 100%.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies