L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Els robatoris de coure deixen a les fosques els carrers de Torre Baró

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Els veïns de Torre Baró conviuen des de fa uns 8 anys amb els robatoris de cable elèctric de l’enllumenat públic. En alguns casos, el nou cable ha durat només uns dies. Aquests robatoris es practiquen sempre en els mateixos indrets: un tram del carrer d’Escolapi Càncer i al llarg de tot l’enllumenat dels carrers de Sant Quirze Safaja i Castelldefels. ‘En els darrers 3 o 4 mesos han tret els cables dos o tres cops en un d’aquests carrers. – explica Rafael Jurado, un dels veïns afectats – I ara, quan els tornin a col•locar els tornaran a treure.’ Un altre veí afectat, Lluis Bonilla calcula que en els darrers vuit anys es podria haver reposat més de ‘gairebé 6 quilòmetres de cablejat’.
En aquesta zona viuen pocs veïns, una vintenta de famílies, però els carrers són molt transitats. En el cas d’Escolapi Càncer, hi circula una de les línies de Bus del Barri, el 83. La conseqüència dels robatoris de cable elèctric en aquesta zona de muntanya és la foscor pràcticament absoluta i, això, precisament, augmenta la perillositat per a vianants i conductors, ja que és bastant habitual que els porcs senglars i fins i tot alguna guineu baixin al barri. ‘Aquest és un barri de muntanya i quan es tanca la nit no es veu res. – explica Lluis Bonilla – És un perill tant per a la circulació dels vehicles com pels porcs senglars que baixen molt per aquesta zona i és freqüent trobar-los als camins i carreteres.’
Després de molts anys de viure i reviure aquesta situació, els veïns demanden des de fa temps que se soterrin les línies elèctriques per evitar que siguin tallades i sostretes. Ho han fet als diversos consells de barri i en reunions, però fins ara no han aconseguit que el projecte s’engegui. Per això, ara recolliran signatures per fer més pressió. Creuen que el cost de l’obra és inferior al que ha suposat reposar els cables robats tan sovint.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies