Una proposta senzilla per fer la Mona de Pasqua

Barrejem amb creativitat el pa de pessic amb els ous de xocolata

A Catalunya és tradició que el padrí regali la mona al seu fillol o fillola un dia com avui, el Diumenge de Pasqua o també anomenat Pasqua Florida. Actualment, les mones presenten una gran diversitat, però inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d’altres llaminadures, amb ous durs a sobre, amb tants ous com anys tenia l’infant i es regalava fins que els nens feien la primera comunió. Amb el temps, els ous es van tornar de xocolata i finalment la xocolata va esdevenir la base de la mona. Des de mitjan del segle XIX les mones perden llur senzillesa inicial i avui dia, els flequers-pastissers fan autèntiques filigranes arquitectòniques amb la xocolata, i la seva presentació es fa més complicada, ja que s’ha d’enriquir amb ornaments de sucre caramel•litzat, ametlles ensucrades, confitures, crocant, anissos platejats i, naturalment, els ous de Pasqua pintats; tot això coronat per figures de porcellana, fusta, cartó o tela.
Ara que nens i els pares tenim algun dia de vacances, és un bon moment per entrar a la cuina plegats i disfrutar cuinant alguna cosa, descobrint el plaer de barrejar ingredients i crear amb les nostres pròpies mans allò que després ens menjarem.
I en aquestes dates, hem pensat que una bona excusa per entrar a la cuina i posar-se el davantal, és la Mona de Pasqua. Aquí teniu una senzilla recepta per fer amb nens:

Ingredients per al pa de pessic:
6 ous
250 grams de farina
250 grams de sucre
1 cullerada de llevat

Per a la decoració:
La millor decoració de la Mona de Pasqua és aquella que més li agradi al nen que l’està fent. Per això us deixem una proposta, però el nostre consell és anar a fer la compra també plegats, nens, nenes, pares i mares, i que ells mateixos escollin els ingredients.

Melmelada
Fruita confitada
Xocolata en diverses formes: figures, ous, per fondre, boles…
Figures de plàstic, plomes, pollets, conills de pasqua…
Mantega

Elaboració del pa de pessic:
Separem les clares dels rovells dels ous. Mentre no les fem servir, reservem les clares a la nevera. Barregem els rovells amb el sucre i anem remenant fins que quedi una crema fina. Bateguem les clares a punt de neu. Afegim les clares a la massa, remenant a poc a poc (intentant no desfer la textura de les clares). Després, tamisseu la farina i el llevat (és a dir, passeu-lo per un col•lador) perquè el pa de pessic quedi més esponjós. A poc a poc anem afegint la farina i el llevat tamissats i sense deixar de remenar. Mentrestant, anem preescalfant el forn a 160º. Quan estigui tot barrejat, agafem una plata de forn o motlle. En cas que no sigui de silicona, la untem amb mantega i hi aboquem la massa. Ho posem al forn, durant, aproximadament, mitja hora. Podeu comprovar si ja està fet punxant la massa amb un ganivet. Quan aquest surti nét, el pa de pessic ja està fet.

Decoració de la Mona de Pasqua:
Ara que ja tenim el pa de pessic podem començar a decorar la mona. Com us dèiem abans, aquesta part els agrada molt als nens i el millor és que la puguin fer al seu gust, posant en marxa tota la seva creativitat i imaginació per fer veritable sobres d’art.

Algunes idees:
Podeu obrir el pa de pessic i posar-hi melmelada, xocolata o nata.
Podeu cobrir el pastís amb xocolata, fondant de color o amb sucre glacé.
Hi podeu posar plomes o figures de plàstic dels seus personatges preferits, o els típics conills de pasqua o pollets.
Podeu fer dibuixos a sobre el pastís amb les fruites confitades.
I, per últim afegim la xocolata, en forma d’ous, figures, virutes o boles.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies