Una plaça amb nom d’una antiga masia

Un tram de Virrei Amat canvia de nom per recordar l’ubicació de Can Sitjar

Des de fa uns dies, el tram de la plaça del Virrei Amat situada entre els carrers de Felip II, la Jota i Desfar ha passat a dir-se plaça de Can Sitjar. Així es pot veure en una placa instal•lada a prop del passatge de l’Esperança, en la qual també s’hi pot llegir la història de la masia. Es tractava d’una gran casa senyorial que durant part dels segles XVIII i XIX, va ser l’espai de trobada i de festes de l’aristocràcia barcelonina. Tant que el baró de Baldà va reflectir les trobades al dietari ‘El col•legi de la bona vida’ i amb aquest nom va ser coneguda la casa durant la seva època d’esplendor social.
La façana tenia set balcons al primer pis i els interiors estaven decorats amb pintures referents a les arts i altres motius culturals. La casa senyorial va passar a ser propietat dels masovers, la família Pujadas. Diverses generacions van treballar la terra. Venien les verdures i hortalisses al Mercat d’Horta fins que la urbanització de la zona va fer perdre terreny a la gran masia. També la construcció de l’estació de metro de Virrei Amat va afectar una part de la casa. I, finalment, una entitat financera la va comprar als 60 per, anys després, enderrocar-la i construir-hi un gratacel i una plaça. La família Pujadas, però, té molt present les seves arrels a Can Sitjar. El bateig de l’espai com a plaça de Can Sitjar dóna resposta a la sol•licitud de la família i de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies