Òscar Comabasosa canvia per uns dies la feina a Nou Barris per la Marató dels Sables

L’atleta amateur competeix per sisena vegada en una de les proves més dures pel desert del Sàhara

L’esport de Nou Barris té aquesta setmana un representant a una de les proves atlètiques més dures del món, la Mataró dels Sables. Aquesta prova té lloc al desert del Sàhara i al llarg d’una setmana els corredors han de superar etapes de fins a 12 hores diàries, amb temperatures que superen els 40 graus i amb tota la beguda, aliments i estris necessaris a l’esquena. Òscar Comabasosa afronta avui la quarta etapa, el recorregut de la qual es dóna a conèixer el mateix dia. Fins ara ha corregut ja uns cent quilòmetres des de diumenge, a través del desert i les muntanyes marroquines. Ahir, abans de començar la quarta etapa, ocupava el lloc 320 de la classificació general. Combasosa, que l’any passat ja va assolir el seu millor registre (el número 30 dins la seva categoria) té enguany l’objectiu de situar-se entre els 10 primers de la categoria, la de veterans M1 (de 50 a 59 anys): ‘Aquest any m’arrisco, és molt ambiciós ho reconec, em costarà moltíssim, però vull quedar entre els 10 de la meva categoria, que aquest any som gairebé 300. Però és difícil perquè allò és molt llarg i tinc experiències no molt bones, com la de l’últim any, que tot i ser el meu millor resultat vaig patir una deshidratació en la segona etapa que em va tenir tres hores aturat i em van haver de ficar quatre litres i mig de sèrum en vena’, assegura. Per aconseguir-ho ha tingut l’ajut d’un entrenador d’atletisme nacional veí de Nou Barris. No serà fàcil, perquè enguany, coincidint amb el 30è aniversari de la prova, la Marató té preparades algunes sorpreses per als participants, com ara l’etapa més llarga de la història de la prova, que fins ara es troba en 91 quilòmetres. Si voleu donar-li ànims, poden enviar-li missatges a través del web oficial de la prova: http://www.marathondessables.com/en/live/write-to-a-competitor.html indicant el número del dorsal de Comabasosa, el 0598. Cada vespre, els participants reben un imprès amb tots els correus que els hi han enviat al llarg del dia. De ben segur, ell agrairà molt els vostres missatges.

A la imatge, una fotografia d’Òscar Combasosa durant la seva participació a la Marató dels Sables de l’any passat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies