El primer radar per trams de Barcelona s’instal•la a la ronda de Dalt entre la plaça de Karl Marx

Aquest tram de velocitat limitada a 60km/h registra un elevat índex d´accidentalitat

S´instal•la a la ronda de Dalt el primer radar per trams de la ciutat. Cobreix prop de dos quilòmetres entre les entrades 2 i 3 de la ronda, en sentit Besòs, és a dir, entre la plaça de Karl Marx i la via Favència. De moment, només entrarà en fase de proves i no sanciona, però la intenció és que acabi substituint els dos radars fixos que hi ha actualment. El radar per trams està situat en una zona en què la velocitat està limitada a 60km/h i en què registra un elevat índex d´accidentalitat.

La idea d’instal•lar un radar per trams a Barcelona no és nova. De fet, l’Ajuntament ja fa temps que ho havia decidit tot i que el pas ha costat de donar. El consistori vol evitar la picaresca de molts conductors que redueixen la velocitat just abans d’arribar al radar per evitar que els multin, i acceleren un cop passat l’aparell. I això és, justament, el que evita el radar per trams. Es tracta d‘instal•lar dos aparells, un a l’inici i l’altre al final del tram que es vol vigilar, que s’encarreguen de fer una mitjana de la velocitat del vehicle. Si la velocitat supera el límit permès es sanciona el vehicle.

La tria d’aquest tram no és casual. De fet, ja és una zona en què la velocitat està limitada a 60km/h però en què, tot i això, s’hi registra un elevat índex d’accidentalitat. Dels 134 accidents que es van produir a la ronda de Dalt l’any passat, 44 (gairebé un 30%) es van concentrar en aquesta zona.

A Catalunya ja funcionen 10 radars per trams. Ahir es va instal•lar l’últim, que encara està en fase de proves, a l’autopista AP-7, entre Ulldecona i Amposta, que controla un tram de 18 quilòmetres en els carrils en direcció Barcelona. És un dels sis nous radars que ha previst instal•lar el Servei Català de Trànsit i que també entraran en funcionament els propers dies.

A la imatge, els radars fixes instal•lats en un panell de la ronda de Dalt, on ara se´n posarà un mesurador per trams.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies