El poblat de barraques del pla de Santa Engràcia

Un llibre de fotografies de Kim Manresa recorda les famílies que van lluitar per un barri i uns habitatges dignes

L´any 1970 un empresari va deixar a mitges la construcció d´uns habitatges al Pla de Santa Engràcia, actual plaça d´Àngel Pestaña, que havien comprat famílies treballadores. Algunes de les famílies estafades es van instal•lar en unes barraques edificades al pla. Aquest va ser l´inici de les reivindicacions per aconseguir cases dignes i millores en aquest espai, que es va acabar convertint en la plaça d´Àngel Pestaña, el centre neuràlgic del barri. El fotoperiodista Kim Manresa va immortalitzar amb la seva càmera el poblat de barraques que es van situar al pla de Santa Engràcia. També va recollir bona part de les reivindicacions dels veïns que reclamaven uns habitatges dignes. Avui a les 12h es presentarà el llibre ‘Memòria del poblat de barraques del pla de Santa Engràcia’, un recull de les fotografies fetes per Kim Manresa. A més, es col•locarà una placa a la plaça d’Àngel Pestaña per recordar una de les lluites històriques de la Prosperitat.

12h a la plaça d’Àngel Pestaña.
‘Memòria del poblat de barraques del pla de Santa Engràcia’
Presentació del llibre de fotografies de Kim Manresa.
Col•locació d’una placa a la plaça d’Ángel Pestaña.
Organitza l’associació de veïns de la Prosperitat 9 Barris i la comissió ciutadana per la recuperació de la memòria dels barris de barraques de Barcelona.
Amb la col•laboració del Districte de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies