L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’ ampliació del Casal Infantil i Juvenil La Tronada es queda petita per als veïns

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Les obres de reforma i ampliació de l’antic edifici del Casal La Tronada no són el que els veïns esperaven. Fa més de vuit anys que reclamaven millorar les instal•lacions de l’Associació Juvenil Tronada, una entitat que treballa amb nens i joves dels barris de Can Peguera i el Turó de la Peira.
Amb les obres, l’equipament guanyarà 155m2, però segons l’AV de Can Peguera, aquesta ampliació no cobrirà la demanda d’usuaris, més aviat al contrari. Un cop finalitzin els treballs, La Tronada continuarà exercint com a esplai diari i de cap de setmana, però en un futur immediat esdevindrà un centre obert infantil. L’ampliació del Casal La Tronada permetrà passar de les 48 places actuals a 60. Segons els veïns, però, la demanda dels nens i joves de Can Peguera i el Turó de la Peira no evitarà que hi continuï havent llista d’espera.

La reforma no té res a veure amb el projecte que es va aprovar en el mandat anterior, que preveia un equipament amb quatre plantes. Segons l’AV de Can Peguera, l’ampliació de l’edifici que es farà no serà del tot útil. L’espai passarà dels 256,10 m2 actuals de superfície a tenir un total de 411,10 m2. El cos principal disposarà de tres aules i dues zones de banys, instal•lacions i magatzems. A l’exterior s’ampliaran 130m2 que serviran com a espai polivalent i sala de monitors. Aquests metres es guanyaran cobrint la vorera exterior amb una estructura de vidre. Segons l’AV de Can Peguera, l’ampliació exterior servirà com un accés i com a pati obert els dies de pluja, però difícilment podrà ser aprofitable per a les activitats regulars.
Les obres tenen un pressupost de licitació de 720.000 euros i està previst que finalitzin a l’octubre. Mentrestant, el casal ha distribuït l’activitat dels quatre grups en dues escoles del barri i el Casal de Barri la Cosa Nostra.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies