Els treballadors tornen al carrer

La precarietat, l’atur i les condicions laborals centren les protestes d’avui

Des de 1889, el primer dia de maig està dedicat als treballadors, al moviment obrer mundial. A casa nostra la jornada compleix enguany el 125 aniversari. Fa 125 anys es va cel•lebrar un míting al teatre Tívoli, seguit d’una manifestació de treballadors des de la Rambla de Barcelona fins al passeig de Colom, on es van concentrar més de 25.000 persones. Avui els sindicats majoritaris han fixat les 12h com a hora d’inici de la manifestació, centrada en protestar contra la precarietat i exigir unes condicions laborals dignes.
És una jornada que serveix habitualment com a altaveu de reivindicacions socials i laborals. Es va establir com a jornada homenatge als Màrtirs de Chicago, el dia que un grup de sindicalistes anarquistes van ser executats als Estats Units per haver participat en la vaga organitzada entre l’1 i el 4 de maig a favor de la jornada laboral de vuit hores. Aleshores, les jornades podien arribar a les 14 hores.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies