Kim Manresa retrata la seva visió de Nou Barris al pregó de Festa Major

Del programa d’avui destaquen també l’espectacle de la font màgica de Canyelles i el ball amb música dels Beatles

Kim Manresa torna avui a Nou Barris per esdevenir el pregoner de la festa major d’enguany. Aquest veí del Turó de la Peira està considerat com un dels millors fotògrafs socials europeus. Quan tenia 14 anys els seus pares van regalar-li la seva primera càmera. Franco havia mort feia poc i quan sortia de l’escola es perdia pels carrers dels barris per fer fotos de les lluites obreres a la ciutat, de les manifestacions que reivindicaven millores i de les càrregues policials que solien dissoldre-les. En aquella època hi havia pocs fotògrafs treballant a Barcelona i una televisió sueca, que feia un reportatge sobre la Transició, va comprar-li algunes instantànies. Poc podia imaginar llavors un jove Kim Manresa (Barcelona, 1961) que aquell era l’inici de la seva carrera de fotoperiodista.
L’interès per la fotografia social i de denúncia i les ganes de viatjar van ser els dos factors que van condicionar la seva dedicació professional. Autor de més de 30 llibres de fotografia –entre d’altres, ‘Kadi. El día que perdió parte de su vida’, ‘Infancia Robada’, ‘Barcelona Nit’, ‘El Molino’ i ‘Escoles d’altres mons’-, Kim Manresa treballa des de 1985 a La Vanguardia. Autor de reportatges etnogràfics, socials, d’actualitat i d’investigació, ha exposat en més de mil sales de tot el món –Estats Units, Japó, Austràlia, Nicaragua, Senegal…- i ha guanyat nombrosos premis. La seva estreta vinculació amb el districte també té forma de llibre –‘Les barraques de Santa Engràcia’ i ‘Nou Barris 25 anys’- i ben aviat d’exposició, que repassarà 40 anys d’història a través de les seves imatges.
Aquest vespre a les 19h al pati de la Seu del Districte Kim Manresa deixarà per un moment la seva càmera per convertir-se en el pregoner de la nostra Festa Major.
La jornada compta també amb altres plats forts de la programació festiva d’enguany, com l’estrena dels actes commemoratius del quatricentenari de la inauguració del Mental (actual Seu del Districte), l’espectacle de llum, aigua, colors i música de la font màgica Manuel de Falla, al parc de Serra Martí, acompanyada de les melodies de la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris, i el ball a la plaça major ambientat pel grup Nearly Beatles, una banda tribut al quartet de Liverpool que reviuran els seus grans èxits. Tot això i molt més us detallem a continuació:

De 17.15 a 20.15h La festa de l’aigua. Parc d’activitats, tallers i jocs (fins a 12 anys). La família Riera i l’aigua. Juga amb la nova app!
Organitzat per Aigües de Barcelona.
Lloc: plaça Major de Nou Barris

De 17.30 a 20h Parc de jocs per a petits i grans. A càrrec de la xarxa de casals infantils de Nou Barris.
Lloc: plaça Major de Nou Barris

18h Inauguració dels actes del centenari del Mental: xerrada ‘Dones importants al Mental’ i visita a l’exposició.
Organitzat pel Grup d’Història de Can Basté.
Lloc: Seu del Districte.

18.30h Masterclass esportives: 100 minuts de diversió amb Eurofitness. Zumba, body combat i body balance.
Organitzat pel CEM Artesania.
Lloc: pistes esportives Antoni Gelabert.

19h Pregó de Festa Major a càrrec de Kim Manresa, fotògraf. Amb interpretació a llengua de signes.
Lloc: pati de la Seu del Districte.

19.15h Concert de banda amb la Banda Municipal de Barcelona
Lloc: pati de la Seu del Districte.

21.30h Espectacle de llum, aigua i música a la Font Màgica Manuel de Falla. Amb el concert de la Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris.
Lloc: parc de Josep Maria Serra Martí, Canyelles.

22.30h Ball amb el grup Nearly Beatles.
Lloc: plaça Major de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies