L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

La Festa Major commemora els 100 anys de la construcció del Mental

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
El districte de Nou Barris recupera de mica en mica la normalitat després d’una festa major en què tothom ha pogut trobar activitats a la seva mida. Enguany, de nou les entitats i associacions del territori han protagonitzat la major part de les activitats del programa, convertint la festa en una cita especialment popular i participativa. Però si una cosa ha destacat de les celebracions de 2015 ha estat la commemoració del centenari de la inauguració de l’Institut Mental de la Santa Creu. L’Ajuntament i les dues entitats històriques del districte han sumat projectes per recordar el paper de la institució psiquiàtrica a la zona fa un segle i la seva evolució fins a l’enderroc. Actualment els dos pavellons que encara es conserven dels deu originals, són la Seu del Districte, l’oficina de la Seguretat Social, la Biblioteca Nou Barris, l’Oficina de l’Habitatge i la caserna de la Guàrdia Urbana de Nou Barris entre altres dependències municipals. Tot això s’ha explicat en les visites guiades i teatralitzades organitzades pel Grup d’Història de Nou Barris-Can Basté, amb els ‘fantasmes’ del doctor Pi i Molist, la seva dona Antònia Bacigalupi i altre personatges de l’època com a narradors. Encara més visuals són els 21 plafons que l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris ha inaugurat a diversos punts de l’edifici de la Seu del Districte i la Guàrdia sota el nom de ‘Senyalitzem la Memòria’. A cadascun d’aquests punts es pot consultar, amb explicació i fotografia inclosa, què hi havia o què s’hi feia en el temps en què el Mental estava en funcionament.
També s’han pogut veure un documental dels anys vuitanta dels darrers mesos del Mental, així com fotografies de l’època, i de com l’edifici es va anar enderrocant fins conservar actualment només els dos pavellons centrals dels 10 originals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies