Els Premis Nou Barris d’enguany van per als Geganters i el boxejador Sandor Martín

Durant l’acte es va lliurar un xec a l’Esplai Druida amb el diners de la recaptació del tast solidari dels mercats

L’Associació Colla Gegantera de Nou Barris en la modalitat d’entitats, i el boxejador Sandor Martín, en la modalitat individual, s’han fet, enguany, amb els guardons amb què el Districte reconeix la contribució que persones i entitats fan per donar a conèixer i millorar la realitat del districte. Tots plegats rebran els guardons avui a les 19h en un acte al saló de plens de la Seu del Districte (plaça Major de Nou Barris, 1).
La Colla Gegantera va néixer l’any 2012 amb l’objectiu de recuperar la Trini i en Baró, els gegants del Districte que portaven més de 20 anys sense ballar amb colla pròpia. Nou Barris era l’únic districte de la ciutat sense representats geganters amb els que desfilar per la Mercè i Santa Eulàlia. El guardó destaca el ferm compromís de la colla amb la cultura i les tradicions al districte, i les ganes d’enriquir el panorama festiu amb nous actes. De la mà dels seus gegants, l’entitat guardonada porta quatre anys fent d’ambaixadora de Nou Barris, dins i fora de Barcelona. Amb motiu de la celebració del Tricentenari van aportar el seu granet de sorra als actes commemoratius de 1714 estrenant noves criatures: els gegants del Tricentenari. Construïts al Taller del Drac Petit de Terrassa per Jordi Grau i amb vestuari de la modista Goretti Puente, es tracta d’uns exemplars imponents, de grans dimensions, únics a Catalunya. L’any passat també es van estrenar un nou capgròs amb la imatge de Rafael Delgado, president del Centre Cultural els Propis. Enguany, coincidint amb la celebració del 30è aniversari de la Trini i el Baró, han presentat una nova geganta, l’Eulàlia.

Sobre el ring dels Premis Nou Barris 2015, també va brillar un altre gegant, en aquest cas dins del món de la boxa: Sandor Martín. Tot i la seva joventut, amb només 31 anys Martín porta tota la vida dedicat a l’esport i a fer miques l’estereotip que plana sobre aquest esport. És universitari, compromès amb l’educació dels seus joves deixebles i solidari amb els que menys tenen ja que dona part dels seus guanys a l’Hospital Sant Joan de Déu. Als prestatges de Sandor Martín s’acumulen desenes de guardons; entre d’altres, campió dels súpers lleugers de Catalunya, Espanya i campió del món Jr.WBO. I tant o més important que el seu palmarès – actualment és el número 1 d’Espanya en el seu pes i el número 3 lliure per lliure i el número 5 del ranking europeu- és la feina que fa des del gimnàs KO Verdum. I és que Martín porta anys impartint classes a joves entre 5 i 14 anys. I ho fa trencant tòpics, doncs fomenta la pràctica de la boxa formativa i educativa i transmet valors i normes necessaris per a la bona convivència. Per evitar que cap noi no es despisti, cada trimestre controla les notes dels seus alumnes perquè tant important és el cos com la ment.

Al final de l’acte, els mercats de la Guineueta i la Mercè, organitzadors de la 15ena Mostra de Mercats van lliurar un xec valorat en uns dos mil euros a l’Esplai Druida amb els diners de la recaptació del tast solidari que es va fer diumenge 17 de maig durant la Festa Major de Nou Barris.

A la fotografia, els premiats: Sandor Martin (esquerra) i Àlex Muñoz de la Colla Gegantera (dreta) amb la regidora Irma Rognoni i la presidenta del consell de districte Carmen Andrés.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies