L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Comencen les obres per adaptar el camí del rec Comtal entre Vallbona i Montcada

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Els veïns de Vallbona controlen de prop els primers avenços de les obres de rehabilitació del camí que els uneix a Can Sant Joan (Montcada i Reixac) entre el rec Comtal i les vies del tren. ‘Ja era hora- assegura un veí de Vallbona, Ángel Campano- és un tema milenari, estava destrossat. Tothom passar per aquí i poden caure a l’aigua. Ara sembla que se solucionarà’. L’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través del Consorci del Besòs, han iniciat les obres de remodelació del tram del rec Comtal que transcorre entre els dos municipis. Aquesta remodelació consisteix bàsicament a eixamplar i consolidar el camí que permet als veïns de Vallbona i de Can Sant Joan anar d’un barri a l’altra per accedir als serveis o als comerços. L’aigua del rec ha anat guanyat terreny de mica en mica i cada vegada és més complicat transitar-hi. Això, i la falta de llum i neteja, han estat les principals queixes dels veïns, que reclamen des de fa anys una remodelació que adeqüi el pas i recuperi el caire natural d’aquest canal històric de Barcelona. Ara es preveu instal•lar un paviment i una barrera vegetal que estabilitzi el terreny, alhora que es guanya en paisatge. Una altra de les queixes, la falta de tanques de seguretat entre el camí i les vies de Renfe també se solucionaran, alhora que es cobreixen amb vegetació enfiladissa que ocultarà el pas dels trens per fer més amable el passeig. De tots els punts reivindicats pels veïns, l’únic que no ha acceptat el Consorci del Besòs ha estat la il•luminació amb fanals. L’enllumenat s’instal•larà a terra segons les normes de seguretat d’Adif per evitar enlluernaments als maquinistes. A banda de tot això, també es reformen els voltants del rec a Vallbona i Montcada. Per tal d’aconseguir aquest nou rec Comtal s’hi inverteixen un total de 650.000 euros i el termini de durada de les obres és d’uns sis mesos. La previsió és que les obres finalitzin a la tardor d’aquest mateix any.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies