Els reportatges de l’Infobarris

Ca n´Artés, un antic hostal del segle XIV

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Un antic hostal per als viatgers, Ca n´Artés, forma part avui del conjunt històric de Santa Eulàlia de Vilapicina. L´origen d´aquest conjunt el trobem en el segle XI. La construcció, tot i malmesa pels anys, forma part del Catàleg del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Durant el segle XI va sorgir un nucli de població rural al voltant de l’ermita de Santa Eulàlia de Vilapicina i un d’aquests edificis era Ca n’Artés. Era una zona rica en cultius i, a més, era un lloc de pas important de l’època, on es creuaven els camins antics de Sant Iscle i d’Horta. La casa era propietat del mossèn i mecenes Pere d’Artés, que hi feia estades freqüents entre els segles XIV i XV, i que funcionava com a hostal per als viatgers.

L’edifici original estava format per una planta baixa i un primer pis. La casa, situada al carrer de Pere d’Artés, encara conserva elements originaris medievals, com la porta d’arc de mig punt al centre de la façana i una de les finestres amb un arc apuntat.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/09/01/un-antic-hostal-per-a-viatgers-entre-els-camins-de-sant-iscle-i-horta/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies