Els reportatges de l’Infobarris

L’última masovera de Can Sitjar

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Poca gent pot imaginar-se que a la plaça del Virrei Amat hi havia una gran casa senyorial com va ser Can Sitjar. La Maria Pujadas hi va néixer i és la darrera masovera que en queda.

En aquest reportatge la Maria Pujadas recordava que es tractava d’un casalot enorme. La façana tenia set balcons al primer pis i els interiors estaven decorats amb pintures referents a les arts i altres motius culturals. De fet, el marquès de Castellbell la va convertir en un gran centre de festes i actes socials dels nobles de Barcelona, com el seu nebot, el baró de Baldà, va reflectir al dietari ‘El col•legi de la bona vida’. Amb aquest nom va ser coneguda la casa durant aquesta època d’esplendor social. La casa senyorial va passar a ser propietat dels masovers, la família Pujadas. Diverses generacions van treballar-ne la terra. Venien les verdures i hortalisses al Mercat d’Horta fins que la urbanització de la zona va fer perdre terreny a la gran masia. També la construcció de l’estació de metro de Virrei Amat va afectar una part de la casa. I, finalment, una entitat financera la va comprar als 60 per, anys després, enderrocar-la i construir-hi un gratacel i una plaça.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/09/08/lultima-masovera-de-can-sitjar/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies