Els reportatges de l’Infobarris

L’homenatge als nous catalans de la via Júlia

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L´any 86 l´artista Sergi Aguilar va estrenar una obra al bell mig de la via Júlia, que tot just acabava de ser remodelada. Es tracta d´una escultura que pretén ser un gest d´abraçada, de benvinguda, als emigrants que van arribar als anys 60 a una zona, coneguda aleshores com les Roquetes. Avui la via Júlia, amb aquesta escultura, divideix els barris de Verdum i la Prosperitat.

Té la particularitat de ser coneguda de quatre maneres diferents. Es tracta d’una llarga planxa encunyada en forma d’erra. Popularment es coneix com la R de Roquetes o L’arbre dels penjats, però oficialment s’anomena ‘Júlia’ o ‘Als nous catalans’. L’escultura està acompanyada d’una banda al terra del passeig, amb uns cèlebres versos de Salvador Espriu sobre la diversitat lingüística del país. Quan es va col•locar també l’acompanyaven unes pintures als murs de contenció de la via Júlia, que el temps ha acabat esborrant.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/09/22/lhomenatge-als-nou-catalans-de-la-via-julia/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies