Els reportatges de l’Infobarris

Una mostra de fotografies recorda la revista ‘Nou Barris9′

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Una mostra fotogràfica a l´Espai Via Favència va fer un repàs de la història contemporània de Nou Barris. La majoria d´imatges es van publicar a la revista ´Nou Barris9´, ja desapareguda, però que va ser tot un referent periodístic del districte.

El primer número de la ja desapareguda revista ‘Nou Barris9′ va publicar-se el juliol de 1989. Editada pel Col•lectiu Nou Barris9, la publicació en format quartilla va començar sent una modesta revista que, a poc a poc, es va anar transformant en tot un referent. El 1995 ‘Nou Barris9′ es va transformar en el diari ‘Ciutat Nord’, que més tard va passar a ser ‘Més Ciutat’, publicació que va treure l’últim número el gener de 2007.

A les pàgines d’aquesta publicació hi trobem, entre d’altres, les fotografies de l’Eva Orti. La periodista gràfica va cedir fa dos anys 4.000 negatius seus a l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris. Molts, d’imatges publicades a la revista ‘Nou Barris9′. L’Arxiu va revelar una part d’aquest negatius, aquells que corresponen als anys 91-92, i els va mostrar en una exposició a l’Espai Via Favència. Un repàs de la història contemporània del districte, en el qual hi ha personatges coneguts com Kim Manresa, Quico Pi de la Serra o diferents líders veïnals.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/11/03/una-mostra-de-fotografies-recorda-la-revista-nou-barris9/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies