Els reportatges de l’Infobarris

La parròquia de Sant Esteve recorda mig segle de vida en un llibre

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

La comunitat de la parròquia de Sant Esteve va celebrar els 50 anys d´història. Coincidint amb aquesta data, Roberto Lahuerta va presentar el llibre ´Barrio de Porta y la Parroquia de Sant Esteve. 50 años creciendo juntos´. És un document que recupera records, testimonis i fotografies de les dues etapes de la parròquia.

La història de la parròquia de Sant Esteve està estretament lligada a la del barri de Porta, ja que la parròquia es va constituir en un temps, l’any 1964, en què es començaven a construir els carrers i edificis de la zona. La comunitat va néixer en un local al carrer de Palma de Mallorca. Hi van ser durant més de 30 anys. Després de molts anys de negociacions i a la recerca d’un solar, als anys 90 es va edificar la nova església en un terreny prop de la seu original. Es va construir un temple d’imatge moderna, en el qual destaca una cúpula piramidal que, segons el rector, sovint despista els vianants que cerquen la parròquia.

L’equipament nou es divideix en dues plantes. La inferior per a les activitats parroquials, com ara la catequesi o, fins fa poc, el repartiment d’aliments de Càritas i la superior dedicada en bona part a una capella de 800 metres quadrats decorada amb els vitralls del mestre Pere Cánovas, veí del districte. Tot i la manca de relleu generacional, la comunitat està satisfeta amb el gran nombre de col•laboradors i feligresos dels que disposen per dur a terme tota l’activitat de la parròquia.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/11/24/parroquia-sant-esteve-mig-segle-llibre/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies