Els reportatges de l’Infobarris

El centre cívic Can Basté dedica una plaça al fotògraf Humberto Rivas

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

El Centre Cívic Can Basté es va omplir al novembre d’exposicions fotogràfiques, ponències, projeccions i presentacions de nous projectes fets per alguns dels fotògrafs emergents de la ciutat de Barcelona i de la resta de l’estat. Ho va fer amb motiu del 13è Fòrum Fotogràfic Can Basté, que va atorgar en aquesta edició dues beques de 2.000 euros cadascuna per a la producció de projectes expositius fotogràfics.

El concurs es convoca des de 1996 i, tot i que la durada del certamen s’ha reduït enguany a cinc dies, els interessats han pogut gaudir d’una trentena d’exposicions i visionats. Aquesta edició, reconvertida en bianual, es va iniciar amb una intervenció fotogràfica que recull una petició dels comerciants i veïns del barri: posar el nom d´Humberto Rivas a la plaça del costat del centre cívic. La filla del fotògraf va ser una de les encarregades de col•locar una de les quatre plaques simbòliques a la plaça, en espera que nomenclàtor aprovi i instal•li les definitives.

Humberto Rivas va néixer a Buenos Aires el 1937. Des de 1976 i fins que va morir, el 2009, va viure i va treballar com a fotògraf i pedagog a Barcelona. La seva obra figura en importants col•leccions nacionals i internacionals i s’han publicat nombrosos llibres sobre el seu treball. El 1997 l’Ajuntament de Barcelona li va concedir el Premi d’Arts Plàstiques Ciutat de Barcelona. El 1998 va obtenir el Premi Nacional de Fotografia, atorgat pel Ministeri de Cultura espanyol. El 1999 va rebre a l’Argentina el Premi Konex. El 2009 l’Ajuntament de Barcelona li va lliurar la Medalla d’Or al Mèrit Artístic. Rivas va morir el 6 de novembre de 2009 a Barcelona.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/12/01/el-centre-civic-can-baste-dedica-una-placa-al-fotograf-humberto-rivas/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies