Els reportatges de l’Infobarris

‘No es país para negros’, un monòleg sobre el paper dels afroeuropeus

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L´actriu i veïna de les Roquetes Silvia Albert va preparar al centre Ton i Guida un monòleg ben personal. ´No es país para negros´ és una reflexió sobre la situació dels negres a Espanya i, més en particular, aquells que han nascut aquí després d´una o diverses generacions.

L’actriu forma part del col•lectiu de dones creadores Proyecto Vaca i, amb aquest monòleg, el grup convidava al diàleg els espectadors, per eliminar les barreres i el racisme ocult darrere les paraules políticament correctes. La idea de l’espectacle va sorgir quan la Silvia va ser mare i es va adonar de les poques referències espanyoles que podria tenir la seva filla mulata. Per això, exposa i venç els conflictes interiors en l’obra alhora que evoca les figures afroeuropees o afroespanyoles destacades, com ara la cantant Buika, per exemple. L’obra es va estrenar a la Fabra i Coats, a Sant Andreu, i el grup busca espais on rodar l’espectacle, com a pas previ per a una possible gira per Catalunya i Espanya.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/12/08/monoleg-no-es-pais-para-negros-una-reflexio-identitaria/

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies