Concert solidari de Gheorghe Motatu a Can Basté

El violoncentista destina els beneficis del recital als escolars del Calderón de la Barca i El Turó

Entremig de concerts, activitats infantils i habaneres, la festa major del Turó de la Peira també té temps per ajudar als que més ho necessiten. Es pot fer amb l’adquisició de la samarreta commemorativa de les festes d’enguany i també amb les entrades del concert que un mestre del violoncel, Gheorghe Motatu (a la imatge), ofereix avui a les 12h. Els guanys de tot plegat els destina el projecte Turó Solidari a finançar necessitats bàsiques de nens i nenes de les escoles El Turó i Calderón de la Barca.
Gheorghe Motatu va néixer a Romania en una família de músics, però fa anys que viu a Catalunya. Va començar a tocar el piano als tres anys, i després es va passar al violoncel. Primer amb els professors Mihail Orlov i Dimitrie Dinicu. L’any 1959 va ser premiat al Concurs Nacional de Joves Intèrprets de Romania i entra al Conservatori Nacional Superior de Música de Bucarest, on va graduar-se el l964, a la classe de Radu Aldulescu.
Ha estat violoncel•lista solista de l´Orquestra Simfònica Ràdio Bucarest entre els anys l968 i l980, i de la Filharmònica George Enescu de Bucarest entre l980 i l982. També ha tocat en duets amb piano i en diversos grups de cambra (el Quartet Atheneum, el Quartet Múzica, el Quintet amb clarinet Música Nova). El l982 es trasllada a Barcelona, per ingressar a l´Orquestra del Gran Teatre del Liceu primer i dos anys després a l´OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). També és membre fundador del ‘Quartet Gaudí’, del ‘Trio Robert Gerhard’ i del Quartet ‘Bellas Artes’. Durant tot aquest temps ho ha compaginat amb els concerts en duo amb piano i altres grups de cambra, a Barcelona, per tot Catalunya i la resta d’Espanya.
El seu repertori combina obres clàssiques o romàntiques, i obres de música contemporània com ara F. Taverna-Bech, Albert Sardà, Alejandro Civilotti, Lluís Gasser, A.O. Sabater, Pere Puértolas, M. Fernández, entre d´altres.
Ha escrit un Mètode per a violoncel, i ha composat petites peces per a cello i piano.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies