Després de les fogueres, coca de Sant Joan

Us facilitem la recepta d’un dels elements tradicionals per rebre l’estiu

Hi ha molts tipus de coques de Sant Joan: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada. Habitualment es menja la Nit de Sant Joan, durant les revetlles, juntament amb vins dolços, rancis o cava. Però un cop surt de nou el sol, també és una bona manera d’agafar energies per al nou dia, i de recuperar-se dels estralls de la nit. La coca de Sant Joan deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol.
Si anit heu acabat la vostra coca de Sant Joan, o bé si voleu provar a fer-ne una de pròpia, us facilitem la recepta:

Ingredients:
250g de farina de força
200g de fruites confitades (meló, taronja, cireres, etc.)
75g de llet
55g de mantega
55g de sucre
25g de pinyons
20g de llevat
2 ous
Mitja copa d’anís
Pell de llimona ratllada
Sal
Sucre
Oli

Instruccions: Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta. Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que hagi doblat el volum. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís. Treballeu amb la mà o amb una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega. Ha de tenir un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada. Pinteu-ho amb ou i col•loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli el volum. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180 ˚C uns 20 minuts.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies