Després de les fogueres, coca de Sant Joan

Us facilitem la recepta d’un dels elements tradicionals per rebre l’estiu

Hi ha molts tipus de coques de Sant Joan: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada. Habitualment es menja la Nit de Sant Joan, durant les revetlles, juntament amb vins dolços, rancis o cava. Però un cop surt de nou el sol, també és una bona manera d’agafar energies per al nou dia, i de recuperar-se dels estralls de la nit. La coca de Sant Joan deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol.
Si anit heu acabat la vostra coca de Sant Joan, o bé si voleu provar a fer-ne una de pròpia, us facilitem la recepta:

Ingredients:
250g de farina de força
200g de fruites confitades (meló, taronja, cireres, etc.)
75g de llet
55g de mantega
55g de sucre
25g de pinyons
20g de llevat
2 ous
Mitja copa d’anís
Pell de llimona ratllada
Sal
Sucre
Oli

Instruccions: Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta. Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que hagi doblat el volum. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís. Treballeu amb la mà o amb una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega. Ha de tenir un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada. Pinteu-ho amb ou i col•loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli el volum. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180 ˚C uns 20 minuts.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies