La Generalitat expedienta una immobiliària per lloguer irregular de pisos socials

Els propis veïns dels edificis van denunciar que Colon Habitatge ha obviat el registre de sol·licitants en 55 casos

L´Agència de l´Habitatge de la Generalitat ha obert un expedient sancionador a la societat d´inversió immobiliària Colon Habitatges per adjudicar 55 pisos socials de lloguer al marge del Registre de Sol•licitants d´Habitatges amb Protecció Oficial. Es tracta de dues promocions de pisos situades a Nou Barris, que abans gestionava Regesa: el gratacel del passeig d’Urrútia (al Parc Central) i un edifici al carrer de Manuel Sancho. Els mateixos inquilins ja van alertar d’algunes irregularitats en l’adjudicació dels pisos i els lloguers, quan van descobrir pisos buits del seu edifici anunciats a portals immobiliaris comercials d’internet. Ometre el registre de sol•licitants d’habitatges està considerat com a falta greu i podria comportar sancions de fins a 90.000 euros.

Colon va comprar fa dos anys per 11 milions d’euros uns 300 pisos de lloguer repartits entre diverses promocions que fins aleshores eren propietat de l’empresa pública Regesa. D’aquestes promocions, dues eren de Nou Barris. En aquell moment l’Ajuntament va assegurar que es vetllaria perquè no es modifiquessin les condicions de lloguer públic per als inquilins. Però els inquilins asseguren que si bé el preu dels lloguers s’ha mantingut, Colon ha introduït en els nous contractes o en les renovacions nous costos de manteniment o altres conceptes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies