Un itinerari explica l’abastiment de l’aigua a Barcelona

El trajecte comença a la Casa de l’Aigua i té una durada de tres hores

Els veïns descobriran avui de la mà de Ricard Fernández, membre de l’Arxiu Històric Roquetes- Nou Barris, com s’abastia d’aigua la ciutat de Barcelona. Un itinerari de tres hores que començarà en un dels espais més emblemàtics de la Trinitat Nova, el recinte de la Casa de l’Aigua.   La Casa de l’Aigua és avui dia un espai rehabilitat per a l’ús veïnal, però fa uns 25 anys encara abastia d’aigua Barcelona. El seu origen el trobem l’any 1915. Aleshores, la companyia d’aigües de Barcelona va projectar una gran infraestructura de canalització per millorar la capacitat de cabal i l’abastiment d’aigua a la ciutat. Aquesta instal•lació de la Trinitat Nova n’era una part. Estava connectada amb una de similar a la Trinitat Vella a través d’una galeria per sota la Meridiana.

 

Itinerari ‘L’abastiment de l’aigua a Barcelona. Dels inicis a l’actualitat’

Punt de sortida: Casa de l’Aigua

Hora: 9.30h.

Trajectes de tres hores de durada.

Guiats i conduïts per Ricard Fernández.

Cal portar calçat apropiat (esportiu), aigua i gorra.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies