L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Un programa pilot per atendre persones amb problemes de salut mental

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.  Aquest dilluns acomiadem la temporada dels Infobarris, al setembre tornarem a un nou format informatiu a Barcelona Televisió que recollirà diàriament l’actualitat dels barris.

El projecte Activa’t per la salut mental vol aconseguir que persones amb problemes de salut mental, o amb risc de patir-ne, i els seus familiars, puguin esdevenir agents actius en el seu procés de recuperació, i millorar d’aquesta manera la seva qualitat de vida.  Aquest és un projecte que s’inicia amb un pilot de tres anys en sis territoris catalans, un dels quals és Nou Barris. L’Activa’t és un projecte tancat, que inclourà 40 pacients i familiars. Aquests faran un recorregut o procés al llarg dels tres anys. Primer, un procés psicoeducatiu, que el farà el centre de salut mental amb els professionals de referència. Després, es tractarà el tema de l’apoderament, és a dir, es donaran les eines necessàries perquè el mateix pacient sigui el responsable del procés de la seva curació. Finalment, els pacients s’incorporaran als grups d’ajuda mútua.

El projecte Activa’t inclou també l’espai Situa’t, un servei individualitzat adreçat a qualsevol persona que tingui un dubte o inquietud en relació amb un tema de salut mental. En poc temps, unes 20 persones ja s’han apropat a l’espai per fer alguna consulta de la salut mental.  Un cop avaluat, aquest projecte pilot es podria incorporar a la cartera de serveis del CatSalut.

L’Activa’t és un projecte impulsat per la Federació de Salut Mental de Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el marc del pla d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies