Els reportatges de l’Infobarris

El club Hayastán difon la passió per la lluita olímpica des de Nou Barris

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

El Club Esportiu de Lluita Olímpica Hayastán promociona des de fa cinc anys la pràctica de la lluita olímpica. Aquesta entitat, sense ànim de lucre i amb seu a Nou Barris, és un dels nou clubs a Catalunya dedicats a difondre un esport molt popular a Armènia i també entre els residents originaris d’aquest país exsoviètic establerts al districte.

Va ser fundat fa cinc anys per la família armènia Karapetyan, amb el campió europeu Movses Karapetyan al capdavant, i dos fills, que van veure en la creació del Hayastán la possibilitat de continuar la tradició familiar. Es van instal·lar primer al barri de Porta i, des de fa uns mesos, a la Guineueta, en un gimnàs nou situat al passeig de Verdum, 9. En aquestes instal·lacions s’entrenen una quarantena d’alumnes des dels quatre anys. La lluita olímpica és l’esport més popular a Armènia i està molt arrelada a la vida familiar. Per aquesta raó, gairebé la meitat dels lluitadors del Hayastán (que significa ‘Armènia’ en la seva llengua), provenen d’aquest país. Per tal d’introduir la passió per aquest esport a la nostra ciutat, el club Hayastán va organitzar a finals de l’any passat una competició internacional amb la participació d’Armènia, Rússia i Ucraïna, països en els quals la lluita és un esport molt popular.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/01/26/club-hayastan-lluita-olimpica-nou-barris/

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies