Els reportatges de l’Infobarris

L’IEA Oriol Martorell, l’únic centre especialitzat en ensenyament artístic

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, amb seu a la Guineueta, té una singularitat que el fa únic a Catalunya. Es tracta d’un centre dividit en primària i secundària, en què els alumnes combinen una doble càrrega lectiva. D’una banda, les matèries pròpies de primària i secundària; de l’altra, l’aprenentatge de música i dansa.

El centre té prop de 500 alumnes i un centenar de professors que fan possible que hi hagi classes individuals d’instruments o de dansa, acompanyades sempre de piano. La clau per quadrar totes les matèries tradicionals i específiques de dansa o música dins l’horari és allargar les hores lectives, des de les nou del matí fins gairebé les sis de la tarda i amb només una hora per dinar. Només així els alumnes poden encabir en la jornada les classes de grup amb les individuals. Un cop acabada la primària, els nens entren, previ pas d’una prova, a l’Institut del Teatre, en el cas dels alumnes que han triat el camí de la dansa; i a l’institut de secundària artística Oriol Martorell i posteriorment al Conservatori, els de música.

El centre s’ha marcat com a fita per al futur poder encabir al mateix equipament els alumnes de dansa també, un canvi que ha d’obtenir l’acceptació de la Generalitat. Mentrestant, l’Oriol Martorell és un centre referent per a moltes altres escoles que, sense arribar al mateix nivell d’especificitat, volen incorporar la música o la dansa al seu projecte pedagògic. Per aquesta raó, l’Oriol Martorell col·labora amb escoles i centres de tot Barcelona.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/02/02/ensenyaments-artistics-oriol-martorell-nou-barris/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies