Els reportatges de l’Infobarris

Dos veïns de la Prosperitat fotografien totes les cases baixes del barri

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Dos veïns de la Prosperitat es van adonar fa un temps de la quantitat de cases de planta baixa que encara es conserven al barri. I van decidir indagar en l’origen, fent una mica d’arqueologia arquitectònica de la història de la Prosperitat. Van dissenyar unes fitxes per catalogar-les i les van inventariar amb fotografies ben detallades. Després de recórrer els carrers del barri tres i quatre vegades, han comptabilitzat prop de 200 habitatges de planta baixa o de dues o més plantes aixecades coincidint amb l’expansió de Sant Andreu i amb la iniciativa majoritàriament cooperativista que pretenia construir cases amb hort per a la classe treballadora. Una mena de ciutat jardí saludable i solidària que va acabar fracassant en conviure amb les barraques que es van construir al mateix temps.

El Casal de Barri de la Prosperitat va mostrar el resultat de tot aquest treball d’investigació, amb una selecció de fotografies dels tipus de cases més freqüents o curioses de la zona.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/03/02/veins-prosperitat-fotografies-cases-planta-baixa/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies