Els reportatges de l’Infobarris

Els Premis Nou Barris 2015 van a la colla gegantera del districte

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Els Premis Nou Barris 2015 seran recordats per haver reconegut la tasca de l’entitat i el veí més jove guardonat fins ara. En la modalitat individual el premi Nou Barris ha estat per al boxejador Sandor Martín, campió espanyol amb futur prometedor i amb projectes socials a Verdum. I en la modalitat d’entitats, el premi ha estat per a la Colla Gegantera de Nou Barris.

Només fa tres anys que fan ballar la Trini i el Baró, però en aquest temps han treballat tant per revifar i difondre la cultura catalana i gegantera al districte que el jurat els ha considerat mereixedors d’aquest reconeixement. La colla va recuperar i rehabilitar les dues figures, fins aleshores fetes ballar per andreuencs. Aquesta parella celebra aquest any els 30 anys. Però els geganters de Nou Barris  han anat més enllà i han creat primer la parella del Tricentenari, el Baró de Pinós, Josep de Galceran, i la seva dona, Agustina d’Urries. A més, han construït el capgròs del fundador de l’entitat Els Propis, amb els quals mantenen un estret lligam, i han presentat també la gegantona Eulàlia de Can Basté.

La colla ha rodat per molts barris i pobles de Catalunya i, fins i tot, té una cita internacional aquest mes d’agost, en una trobada a Torí. Els membres de l’entitat no deixen de pensar en nous projectes.  El primer, de cara al futur, és difondre la cultura gegantera a les escoles, per tal d’animar els nens a implicar-se en l’entitat i assegurar així la trajectòria de la colla.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/05/25/premis-nou-barris-2015-colla-gegantera-districte/#None

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies