Els reportatges de l’Infobarris

La Ideal Plástica Flor, la darrera fàbrica de la Prosperitat

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

La Ideal Plástica Flor va ser fundada l’any 1956 per Ramon Rocafort Montpeat. Es tracta de la darrera fàbrica que va funcionar al barri de la Prosperitat: s’hi fabricaven flors i plantes artificials, i també objectes de decoració per a la llar o per a altres empreses. L’espai que ocupava s’utilitza ara de zona d’aparcament i jocs infantils.

Situada al passeig de Valldaura, entre els carrer del Turó Blau, Canyelles i Boada, la fàbrica va gaudir de molt èxit durant les dècades dels 50 i 60. Molts veïns de Nou Barris i de Sant Andreu van formar part de la plantilla. L’any 1969 un incendi quasi va destruir del tot la fàbrica, que va haver de ser gairebé reconstruïda després de l’incident, ja que bona part dels materials que feia eren altament inflamables.

Tot i això, la Ideal Flor va renéixer de les cendres i va començar a organitzar concursos internacionals de decoració floral. Als anys 90, coincidint amb la mort del seu primer i fins llavors únic propietari, la fàbrica va començar a desmantellar-se. L’Ajuntament, atenent les demandes veïnals, va iniciar els tràmits per expropiar els terrenys de la fàbrica. El consistori va adquirir la propietat del solar per 40 milions d’euros i va enderrocar la fàbrica l’any 2009. La intenció era construir equipaments a la zona però amb l’arribada de la crisi es va aturar el projecte. Va ser llavors quan l’Ajuntament va decidir construir-hi provisionalment una zona d’aparcament en superfície i una zona de jocs infantils en espera de temps millors.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/06/01/historia-antiga-fabrica-ideal-plastica-flor/

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies