Els reportatges de l’Infobarris

La Prosperitat recorda el seu passat amb una foto històrica a la plaça d’Àngel Pestaña.

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Una fotografia de Kim Manresa va convertir la Charo Molina en la icona de la lluita dels veïns de la Prosperitat per tenir una vivenda digna. La seva imatge, quan era una nena, presideix ara una placa en record dels barraquistes del pla de Santa Engràcia, l’actual plaça d’Àngel Pestaña.

A finals del anys 60 un empresari va deixar a mitges la construcció d’uns habitatges al pla de Santa Engràcia, actual plaça d’Àngel Pestaña, que havien comprat famílies treballadores. Algunes de les famílies estafades es van instal·lar en unes barraques edificades al pla. Aquest va ser l’inici de les reivindicacions per aconseguir cases dignes i millores en aquest espai.  Una de les imatges d’aquesta època de lluites és la fotografia de la Charo Molina feta per Kim Manresa. La petita Charo és coneguda per molts com la nena de la placa, ja que a la imatge sosté un cartell que diu: “pisos sí, barraques no”.  Gairebé 50 anys més tard, la Charo ha tornat a la plaça d’Àngel Pestaña. La seva fotografia presideix ara una placa en record dels barraquistes del pla de Santa Engràcia.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/ btvnoticies/2015/06/15/charo- molina-recorda-barraquisme- prosperitat/#None

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies