Els reportatges de l’Infobarris

Eledino Garcia, un escultor de closques d’ou

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L’Eledino García es defineix com un pioner de l’escultura d’ous al nostre país. En altres indrets, com els Estats Units, la Xina o alguns països africans, hi ha molta tradició. Ell va descobrir les opcions artístiques d’aquest element quan pintava els ous de Pasqua per als seus fills.

Des de fa cinc anys, i després de moltes investigacions, es dedica a convertir simples ous d’emú, estruç, gallina o oca en petites escultures en fràgil equilibri. Ha hagut d’adaptar eines de joiers i dentistes per poder donar formes i tallar les filigranes a les closques, sempre sense que l’ou acabi fet miques. Pel camí, òbviament, han caigut dotzenes i dotzenes d’ous per polir la tècnica. Ara, algunes obres comporten hores i setmanes de feina, però per a ell no es tracta només de tenir paciència. És un procés divertit i enriquidor. Està reconegut com a artesà per la Generalitat de Catalunya en la categoria de tallista, la més semblant que hi ha a l’art de l’Eledino. De cara al futur es planteja un salt de nivell, amb la creació de peces d’ous escultòriques o, fins i tot, de joieria, en col·laboració amb altres artesans. Per l’Eledino, però, el que és important sobretot és el fet de posar-se a prova i descobrir fins on és capaç d’arribar amb els ous, i no tant els objectius comercials.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/ btvnoticies/2015/06/22/ eledino-garcia-escultor- closques-ou/

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies