Els reportatges de l’Infobarris

El Mercat de la Guineueta s’esforça per recuperar els seus millors anys

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

El Mercat de la Guineueta es va inaugurar el 1965. Aquest equipament aviat va tenir una gran afluència de clients i va viure una primera època daurada fins que el canvi d’hàbits de consum el van obligar a renovar-se totalment. Ara, cinc anys després, lluita per recuperar l’èxit d’anys anteriors.

A finals dels anys 50 van anar sorgint al voltant de l’Institut Mental de la Santa Creu tota una sèrie d’edificacions a càrrec de diverses cooperatives i d’iniciatives de protecció oficial. Una urbanització que va rebre el nom de la Guineueta i que es va alçar sense comerços ni serveis en els baixos, com ja va passar en altres polígons com ara Verdum i la Trinitat Nova. Els veïns s’havien de desplaçar als mercats d’Horta i als petits comerços de Porta, la Prosperitat o Sant Andreu en un moment en què el transport públic no vivia la seva millor època a la zona.

Finalment, l’any 1965 es va inaugurar el Mercat de la Guineueta. Un equipament que va ser acollit amb gran èxit de clientela i que ara, completament modernitzat, lluita per recuperar públic amb nous serveis, esdeveniments i activitats els dissabtes i una nova imatge més moderna i sofisticada. El mercat ha deixat enrere la seva imatge característica, les voltes del sostre, per centrar l’atenció del passejant en una enorme marquesina de vidres vermells i amb un gran rètol amb el nom.

hashtags: equipaments, comerç, guineueta, història

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies