Els reportatges de l’Infobarris

Els Jardins d’El Petit Príncep, una declaració d’amor a l’obra de Saint-Exupéry

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.
Fa cinc anys de la reurbanització dels Jardins d’El Petit Príncep, un espai situat entre els carrers d’Alella, Santanyí i Alloza que abans era tan sols un descampat ple de cotxes i brutícia. Originàriament el projecte per al solar era l’edificació de pisos, però els veïns de la zona van aconseguir aturar-lo als anys 70 perquè no volien més habitatges al barri, sinó zones verdes.
Ells mateixos van plantar al terreny alguns arbres, però el pas del temps i la deixadesa van convertir l’espai en un focus de queixes pel mal estat en què es trobava. Fa 10 anys els veïns van reprendre la campanya per dignificar l’espai. I després d’una primera actuació, amb la creació d’un jardí per part de l’Escola Aloma i Parc i Jardins, la zona es va remodelar completament amb un pressupost de 780.000 euros.
El juny de 2010 va renéixer com a Jardins d’El Petit Príncep, amb jocs infantils, zones verdes, mobiliari urbà i detalls més o menys subtils que recorden la història narrada per Antoine de Saint-Exupéry. La referència més clara és l’escultura d’acer en forma d’asteroide B-612 en què es llegeix una de les frases més populars del llibre, escrita amb lletra infantil: “L’essencial és invisible als ulls”. S’hi ha dibuixat, a més, una altra protagonista de la novel·la: la rosa que el petit príncep va descobrir que no era única. Per això se n’hi han instal·lat unes a les parets mitgeres, sobre els colors terrosos del desert i el blau de la capa del nen. I en una cantonada s’hi va plantar un roser.
Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/ btvnoticies/2015/07/06/ jardins-petit-princep-tenen- cinc-anys/#None

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies